Koordinatsättning – En tilläggstjänst till ledningsanvisning

Korrekt och tillförlitlig dokumentation av ledningsnäten är avgörande för att skydda infrastrukturen och för en effektiv planering, byggande och underhåll av infrastrukturen. Genom koordinatsättning kan nätägare kontinuerligt förbättra kvalitén och noggrannheten på sin nätdokumentation på ett kostnadseffektivt sätt.

Höj kvaliteten på er nätdokumentation med koordinatsättning

Genom att koordinatsätta utsättningen skapas x- och y-koordinater för varje utsättningsmarkering, vilket möjliggör en kontinuerlig kvalitetshöjning av nätdokumentationen. Koordinatsättning är en tilläggstjänst till ledningsanvisning som ger följande fördelar för nätägaren:

  • Koordinatsatta lägen på infrastruktur som inte är inmätta
  • Automatisk avvikelserapportering
  • Ständig kvalitetskontroll av dokumentationen
  • Digital dokumentation som kan användas vid eventuell skadeutredning

Minskad risk för grävskador

Med tillförlitliga data om ledningsnäten kan planering, projektering, byggnation och underhåll ske på ett effektivt och faktabaserat sätt. Korrekt ledningsinformation är också viktig för att minska grävskador på infrastrukturen. En felaktig dokumentation kan leda till missvisande kartor vid ledningsanvisning om ingen utsättning görs och därmed öka risken för skador.

Så går det till

Våra fälttekniker koordinatsätter ledningarna samtidigt som de sätter ut dem. Genom att använda avancerade mätinstrument och specialanpassade applikationer får de ett effektivt arbetsflöde i fält. När en utsättning koordinatsätts levereras filerna tillsammans med ärendet i Geoportal till nätägaren. Nätägaren granskar informationen, både koordinater och fotografier och uppdaterar sin ledningsdokumentation.

Koordinatsättning - hemsida.png

Nyfiken på Koordinatsättning?

Vi tar gärna en dialog kring hur koordinatsättning kan hjälpa er att öka er kvalitet på nätdokumentationen. Fyll i kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Kontakt
Genom att gå vidare samtycker jag till hur Geomatikk hanterar mina personuppgifter.

MattiasJansson_Geomatikk_webb-8508412

Telefon: 076-134 13 73
E-post: mattias.jansson@geomatikk.se