Håll koll på fibernäten med SaaS-tjänsten KeyCom

Det enda dokumentationssystem för nätets hela livscykel du behöver.

Fibernät utvecklas och förändras konstant, det har du som nätägare säkert insett. Att ha koll på näten är viktigt av flera skäl, bland annat för kundservice och utveckling av tjänsten. Hur håller du koll på näten?

Om du lagt märke till att informationen om dina nät är ofullständig, inte fungerar väl med övriga delar av systemen eller är krånglig att få tillgång till är det sannolikt hög tid att investera i ett heltäckande GIS/NIS-system.

Dokumentation som SaaS

KeyCom är en renodlad SaaS-lösning för dokumentation av telekomnät. Tjänsten är helt anpassad till telekom och kan enkelt skalas till storleken på dina nät och justeras enligt era processer. Eftersom KeyCom är en SaaS-tjänst är ni snabbt igång och alltid uppdaterade. Tjänsten är fullt utvecklad för mobil användning och ger tillgång till näten i fält. Den kräver inga särskilda installationer i form av mjuk- eller hårdvara. Ni betalar bara för det ni faktiskt har behov av.

För fibernätets hela livscykel

Screenshot 2021-04-20 at 12.14.05

Kraftfull GIS-plattform

Med KeyCom behövs ingen mjukvaruinstallation, du kopplar upp dig direkt via webbläsare. KeyCom är snabbt, flexibelt och stöder alla vanliga GIS-format.

Screenshot 2021-04-20 at 12.14.12

Full koll på nätets uppbyggnad

I KeyCom samlas all information om näten; var kablar, rör, skåp, stationer och brunnar finns, vilka ledningar som är skarvade med vilka, var kontakter och anslutningar finns.

Screenshot 2021-04-20 at 12.14.21

Verktyg för nätverkshantering

Med funktioner för analys, planering och gränssnitt mot andra system är KeyCom den enda tjänsten du behöver för ledningarnas hela livscykel.

Screenshot 2021-04-20 at 12.14.31

Enkel anslutning

KeyCom går fort att lära sig och stöder mobila enheter så du kan ta med dig informationen i fält. Plattformen har också stöd för partners och intressenter.

Från fiberföreningar till nationella operatörer

KeyCom är utvecklat av finska KeyPro och används av bland andra Telia och Karis telefon i Finland samt Másmóvil i Spanien. Med tjänsten har telekombolagen digitaliserat hela flödet från fullständig dokumentation av fibernäten till snabbare och bättre kundservice och underhåll.

Geomatikk är svensk återförsäljare av KeyCom. Med vår stora erfarenhet av hantering av information om infrastruktur i mark kan vi ge dig professionell rådgivning till en lösning, skräddarsydd för
dina behov. Tjänsten fungerar utmärkt för alla från större fiberföreningar till rikstäckande och internationella telekomoperatörer.

Vill du veta hur KeyCom fungerar?

Webbinarier

Fyll i formuläret så skickar vi en länk till webbinarier som visar olika användningsområden och funktioner i KeyCom.

  • Network data management
  • Streamlining business processes with KeyCom api
  • Network planning and analysing the plan
  • Building and documenting network

Webbinarierna är på engelska.

Demo

Kontakta oss så visar vi dig hur tjänsten fungerar. Visningen sker via Teams.

Kundexempel

Läs mer om hur Telia Finland och Másmovil i Spanien använder KeyCom. Filen är en pdf på engelska.

Ett heltäckande erbjudande inom dokumentation

Geomatikk erbjuder dokumentation av ledningsnät baserat på era behov. Vi kan bistå med allt från fullständig outsourcing till att hjälpa till vid tillfälliga toppar.