Appen för dig som gräver

GeoDig är appen för dig som gräver. I den samlas ledningsanvisningsärenden, kartor och dokument över de ledningar som berörs av dina markarbeten. Perfekt för dig som har många projekt på gång samtidigt och alltid är på språng!

GeoDig hjälper dig att hålla ordning på projekten

Ledningsanvisning är en av de viktigaste förutsättningarna för ett säkert och skadefritt markarbete. Men du som entreprenör har ofta många projekt på gång som det gäller att hålla isär.

I appen GeoDig samlas kartor, uppgifter om vad som är registrerat i Ledningskollen och dokumentation av utsättningen i realtid. Den förenklar för dig som entreprenör att hålla dina grävmaskinister med rätt information då de också kan logga in på företagets användarkonto.

New Project (4)
New Project (3)
New Project (2)

Sveriges största nätägare är anslutna till appen

I GeoDig har du överblick över dina ledningsanvisningsärenden för flera av Sveriges största nätägare och lokala nätbolag över hela landet. Appen är självklart gratis och finns på Google Play och App Store.

Ladda ner appen

Logga in i GeoDig

Du som har ett konto i Geomatikks Kundportal loggar in med samma uppgifter. Du måste använda samma e-postadress som du använder i Ledningskollen.

GeoDig, appen för dig som gräver

Så loggar du in på GeoDig

Så fungerar GeoDig

FAQ – Vanliga frågor

GeoDig är en applikation som är utvecklad av Geomatikk. I GeoDig ser du svar från Geomatikk på dina ledningsanvisningsärenden som du eller någon annan i din  organisation har skapat i Ledningskollen. Här bekräftar du din utsättning och får tillgång till alla dokument som tidigare skickats via e-post. Med GeoDig förenklar vi flödet för dig som ska gräva eller har grävprojekt.

Kom ihåg att GeoDig endast visar ledningsanvisningsärenden för ledningsägare som anlitar Geomatikk. Andra ledningsägares svar får du via e-post som tidigare.

Ja, logga in eller aktivera ditt konto på www.geokollen.se/kundportal

I webbversionen kan du som har rollen som administratör i din organisation även lägga till fler användare. Dessa användare behöver tillhöra din organisation.

Du som ska vara administratör för GeoDig i Kundportalen får det genom att kontakta geoansokan@geomatikk.se

Du som är administratör kan lägga till fler användare i din organisation. Du behöver då logga in i GeoDig via webbläsare.
Här finns en guide som visar hur du gör, steg för steg: Guide för att lägga till användare

Om du har skapat ett ärende i Ledningskollen kan du enkelt hämta lösenord genom att ange din e-postadress på startsidan i appen eller på webben. Använd samma e-post som du använder i Ledningskollen! Brukar någon annan i din organisation skapa ledningsanvisningsärendet får du skapa dig en användare för att få tillgång till din organisations ärenden. Se instruktionsfilm om hur du loggar in och skapar användare.

Du loggar in via appen eller på webben www.geokollen.se/kundportal med samma e-postadress som du använder i Ledningskollen. Är det någon annan i din organisation som skapar ledningsanvisningsärendet får du skapa dig en användare för att få tillgång till din organisations ärenden. Se instruktionsfilm om hur du loggar in och skapar användare.

Ja, men då måste organisationens administratör lägga till dig via Kundportalen.

Det kan bero på följande:

  • Du eller den organisation du tillhör har inte skapat något ärende i Ledningskollen.
  • Du har skaffat ett konto med en annan e-postadress än den du använder i Ledningskollen.

Kontrollera att du har den senaste versionen av appen. Bläddra till ärendet och tryck fram detaljinformation. Tryck på “Dela” och fyll i e-postadressen till den du vill dela ärendet med. Du tar enkelt bort en användare genom att trycka på papperskorgen vid e-postadressen.

Se och ladda ner en guide

Kontrollera att du har den senaste versionen av appen. Snabbfunktion för kamera finns längst ned till höger i vyn för detaljinformation om ärendet. Använd kameraikonen i kartvyn om du vill använda mobilkamerans funktioner som blixt, zoom, filter med mera.

Bilderna hittar du sedan under “Dokument och bilder”. Du kan kategorisera, kopiera, flytta och radera dina bilder i biblioteket appen.

Se och ladda ner en guide

Ja, applikationen GeoDig utvecklas i samspel med användarnas önskemål. Vi har flera funktioner under utveckling just nu, som vi ser fram emot att släppa. Saknar du något i appen eller vill lämna feedback, kontakta oss gärna via info@geomatikk.se

Behöver du hjälp med GeoDig?

Vi berättar gärna mer eller hjälper dig om du har problem med inloggningen.