Ledningsanvisningen är ett måste vid markarbetet

Geomatikk ansvarar för ledningsanvisningen för 200 nätägare, stora som små, över hela Sverige. Chansen är alltså stor att vi möts när du beställer en ledningsanvisning via Ledningskollen. Om du har frågor kring ett pågående ärende, ring oss på 026-123500 eller mejla ledningsanvisning@geomatikk.se.

Viktigaste skyddet mot grävskador

Ledningsanvisning, även kallat kabelanvisning, är det viktigaste skyddet mot grävskador på ledningar. Därför är det lika viktigt för både nätägare och entreprenörer. Geomatikk har en arbetsprocess
för ledningsanvisning som bygger på digitala applikationer i kombination med arbete i fält och personlig handläggning i Geomatikk Nätservice. Målet är att kommunikationen ska fungera så smidigt som möjligt mellan alla inblandade parter så att du som entreprenör ska kunna genomföra dina projekt så effektivt som möjligt.

Ledningsanvisning diagram Ledningsanvisning diagram Ledningsanvisning diagram Ledningsanvisning diagram
mobile-1
mobile-1 (1)
mobile-1 (2)

Rikstäckande och lokala nätbolag i samma ärende

Rikstäckande aktörer som Telia, Tele2, Vattenfall och Ellevio och lokala nätbolag som Sundsvall Elnät, Kalmar Energi och Karlstad El- och Stadsnät anlitar oss för ledningsanvisning. I ett ledningsanvisningsärende samlar vi ofta uppgifter från flera nätägare. När du beställer en ledningsanvisning i Ledningskollen ser vi till att du får rätt uppgifter om deras ledningar inom sitt arbetsområde. Vi utför utsättningar i fält men ibland får du en karta att följa. Vid en fysisk utsättning vill vi gärna att den som ska utföra grävarbetet är med.

GEOM8095_Ledningsanvisning_Bilder_600x600

GeoDig, appen för dig som gräver

I appen GeoDig samlas dina kartor, uppgifter om vad som är registrerat i Ledningskollen och dokumentation av utsättningen i realtid. Den förenklar för dig som entreprenör att hålla dina grävmaskinister med rätt information då de också kan logga in på företagets användarkonto.

GeoDig är gratis, du laddar ner den från Google Play eller Appstore och skapar enkelt användarkonto med samma e-postadress som du använder i Ledningskollen.

Läs mer om GeoDig

GEOM8095_Ledningsanvisning_Bilder_600x6002

Vi hjälper dig planera större markprojekt

Vid större och mer komplexa markentreprenader krävs extra god planering och kommunikation vid utsättningen. Till vår direktservice för projektplanering kan du som entreprenör vända dig när du ska planera den typen av projekt för att arbetet ska gå smidigt och som planerat.

Läs mer om stöd vid projektplanering

GEOM8095_Ledningsanvisning_Bilder_600x6003

Har du frågor om ett pågående ledningsanvisningsärende?

Ring oss på 026-12 35 00 eller mejla ledningsanvisning@geomatikk.se.