“Min ledstjärna är att hjälpa cheferna vara de bästa ledarna.”

Alldeles innan julen 2021 tillträdde Maria Björnström tjänsten som HR-chef på Geomatikk. Tre månader senare är hon varm i kläderna och har fått grepp om Geomatikks affär och verksamhet.

Grattis Maria till nya tjänsten, hur känns det?

— Tack, det känns bra! Jag tycker Geomatikk är ett intressant bolag med ett bra arbetsklimat och en stark framtidstanke så det känns spännande.

Berätta om din bakgrund!

— Jag kommer från industrin och närmast en batterifabrik här i Gävle. Det var en startup som inte haft någon HR-funktion innan jag började. I jämförelse är det skönt att det redan finns en stabil struktur här på Geomatikk.

Varför lockade Geomatikk?

— Det kändes som ett spännande bolag. Jag fick samma fråga på intervjun och mitt svar då var att det helt enkelt kändes bra och så är det fortfarande.

Vilka är de viktigaste frågorna du vill driva?

— Min ledstjärna är att skapa de bästa förutsättningarna för alla chefer att vara de bästa ledarna. Det innebär att jag stöttar med processer, rutiner, avtal och allt som behövs för det. Jag är också deras bollplank så det är viktigt för mig att vara nära cheferna och bygga bra relationer med dem.

Hur upplever du kulturen?

— Geomatikk har ett öppet klimat med ordning och reda i arbetsmiljön. Stämningen är familjär trots att vi är ganska stora och rikstäckande. Jag har inte hunnit besöka alla våra kontor på plats än men tar det vartefter, just nu är vi mitt i lönerevisioner och då har vi många dialoger ändå.

Geomatikk är ett tillväxtbolag, vad är viktigast att tänka på när det kommer till medarbetare och att upprätthålla goda kundrelationer?

— Det är att upprätthålla vår goda företagskultur och där har cheferna ett stor ansvar. Jag ser till att det finns strukturer så att de kan vara de bästa ledarna, då blir det en bra kultur där medarbetarna trivs.

Till sist, vad gör du gärna på fritiden?

— Jag hittar förstås gärna på aktiviteter utomhus med barnen, annars är gymmet platsen där jag återhämtar mig. På med lurarna och bara köra på!