Dela ärende och ta bilder är nya funktioner i GeoDig

Vi lyssnar på användarna och utvecklar! Appen GeoDig har laddats ner av cirka 6000 gräventreprenörer som använder den för att ta med sig ledningsanvisningsärenden i fält. Nu lanserar vi nya funktioner.

I den senaste versionen av GeoDig kan du enkelt dela ärende med personer utanför din egen organisation. Funktionen har varit mycket efterfrågad av användarna och underlättar för den som anlitar underentreprenörer som ska ha tillgång till vissa ärenden. När du inte längre önskar dela ärendet med användaren är det enkelt att ta bort delningen.

Ta bilder på utsättningar och arbeten

Vi har även lagt till en kamerafunktion så att du enkelt kan ta bilder på utsättningen eller arbetet och automatiskt koppla dem till ärendet. Det är alltid bra att fotografera utsättningen ifall den påverkas av till exempel väder innan markarbetet startar. Det är också viktigt att ta bilder om det uppstår en skada. Bilderna sparas i fliken för Dokument och bilder, ett bibliotek som är knutet till varje ärende. Du kan kategorisera, kopiera, flytta och radera bilder. Det finns två kamera-funktioner: en ”snabbkamera” som bara tar en bild och en funktion som ger tillgång till din mobilkameras funktioner så som blixt, zoom, ljusjustering och filter.

Svep höger för mer

I den senaste versionen av appen har vi också gjort en del förbättringar för användarna, som att du nu kan se detaljer om ett ärende genom att svepa vyn till höger.

Ladda ner den senaste versionen av GeoDig och utforska de nya funktionerna!

Här kan du läsa mer om GeoDig, får svar på vanliga frågor, se instruktionsfilmer och ladda ner guider.