Träffa Geomatikk under Kartdagarna

Den 26–28 april är det dags för Geodatabranschens årliga stora händelse, Kartdagarna. Vi finns på plats för att berätta om vår  tjänst för effektiva kommunala grävtillstånd. Varmt välkommen till vår monter!

Kartdagarna startades för 40 år sedan i Gävle. Med anledning av jubileet hålls årets konferens på Gavlerinken Arena. Under de tre dagar som konferensen pågår, har du chans att ta del av utveckling, nyheter, erfarenheter och forskning inom Geodatabranschens många spännande områden.

Några hålltider

Seminarium tisdag 26 april, kl. 15.00 – 16.30,  Petter Holmberg, VD för Geomatikk Sverige AB berättar om digitaliseringen av kommunala grävtillstånd.

Utställarafton tisdag 26 april, kl. 16.30 – 20.00, drinkar, mingel och livemusik i Geomatikks monter vid entrén till Gävlerinkens arena (B:06 och B:14).

Kartdagsbanketten, onsdag 27 april, 19.30 – 00.00, missa inte Kartdagarnas 40-års fest!

Läs mer på kartdagar2016.se

Effektiv hantering av kommunala grävtillstånd

Markarbeten på kommunal mark sker ibland utan grävtillstånd. Detta medför att kommunen riskerar att bli ansvariga för något som de inte känner till samt bära onödiga kostnader p.g.a. skador som uppstår. Geomatikk har tillsammans med Gävle kommun utvecklat en modern molntjänst som förenklar ansökningsprocessen, både för den som ska gräva och för den kommunala handläggningen inklusive uppföljningen. Tjänsten kan även enkelt integreras med en begäran om ledningsanvisning via ledningskollen.se

Så förenklar vi kommunala grävtillstånd

  • Digitaliserad ansökningsprocess
  • Sköter kontakten med grävarna
  • Ser till att ansökningarna är kompletta
  • Samlar dokumentationen på ett ställe
  • Kontrollerar att markarbetet har återställts korrekt

 

Nedan ser du på ett förenklat sätt hur processen går till.

processen