IP-Only och Geomatikk utvidgar samarbetet med dokumentation

IP-Only är en av de största aktörerna på den svenska bredbandsmarknaden och står för en stor del av de senaste årens fiberutbyggnad. Sedan 2017 hanterar Geomatikk IP-Onlys ledningsanvisning och nu har samarbetet utvidgats till att omfatta dokumentation av fibernäten.

— Dokumentation är livsviktigt för oss, säger Magnus Odeheim, Head of Passive Infra Services, på IP-Only.

— Utan en noggrann och korrekt dokumentation vet vi inte var vi har vår infrastruktur vilket bland annat leder till fler skador.

IP-Only har en egen dokumentationsavdelning men eftersom företaget fortsätter öka takten i fiberutbyggnaden behövs förstärkning. Då passade Geomatikks tjänster mycket bra för att komplettera de interna resurserna.

— I det här fallet var det faktiskt så att vi visste att en tidigare anställd hos oss nu arbetar på Geomatikk och eftersom vi redan samarbetade med dem inom ledningsanvisning var valet enkelt, berättar Magnus Odeheim.

Framtidssäkrad dokumentation

I första hand ska Geomatikk bidra med resurser för dokumentationen det kommande halvåret men Magnus Odeheim ser att behovet kommer att kvarstå även längre fram:

— Absolut, eftersom vi ökar mest inom bredbandsutbyggnad i Sverige. Geomatikk är lätta att samarbeta med, de har noggranna och duktiga dokumentatörer och vi har snabbt kommit igång.

Fredrik Ek, affärsområdeschef Dokumentation på Geomatikk är förstås glad över förtroendet från IP-Only:

— Det är otroligt viktigt med korrekt dokumentation av infrastrukturen, för att undvika skador och för att kunna förvalta näten på ett effektivt och lönsamt sätt under hela livslängden. Nätägärnas investeringar är ju mycket långsiktiga så med en korrekt och digitalt tillgänglig dokumentation garanterar vi att näten är framtidssäkrade, säger han.

— För IP-Only ser vi till att vi har flera medarbetare som kan deras rutiner så vi snabbt kan sätta in de resurser som krävs. Så arbetar vi även med våra övriga kunder, säger Fredrik Ek.

Vill du veta mer om hur Geomatikk jobbar med inmätning, dokumentation och nätinformationsförvaltning? Hör av dig till

Fredrik Ek
Affärsområdeschef Dokumentation
0702-05 07 32
fredrik.ek@geomatikk.se