Geomatikk-gruppen förvärvar det norska mjukvarubolaget MX Data

Geomatikk-gruppen stärker sin position och förvärvar det norska mjukvarubolaget MX Data, specialiserade på produkter för dokumentation av fibernät. Den största produkten Telemator är nära nog en norsk standard för dokumentation och drift av ledningsnät.  MX Data har över 170 kunder i Norge och Sverige.

I juni 2022 förvärvade Geomatikk-gruppen Micado som baserar sin produktportfölj på Telemator. Förvärvet av MX Data är ett naturligt steg för att stärka båda bolagens förmåga att vidareutveckla sina produkter. Samtidigt som Telemator integreras mer i Micados portfölj kommer den att fortsätta att levereras som en fristående produkt.

– Vi har haft ett långt och bra samarbete med Micado under många år. Att vi också blir en del av Geomatikk-gruppen är ett naturligt steg för att säkerställa förutsägbarhet för våra kunder och stärker vår förmåga att vidareutveckla Telemator och ge våra kunder support, säger Gaute Moxnes, VD och grundare av MX Data.

– MX Data har en fantastisk position med Telemator, både på den norska och den svenska marknaden. Nu ser vi fram emot att Gaute och hans team ansluter sig till Geomatikk-gruppen för att vidareutveckla företaget och dess produkter i nära samarbete med Micado, säger Geir Hansen, VD för Geomatikk-gruppen.

För ytterligare information, kontakta:

Petter Holmberg, VD Geomatikk
Tel: 073-981 25 20
petter.holmberg@geomatikk.se