Om oss

Geomatikk skyddar nedgrävd infrastruktur mot skador som kan uppstå vid markarbeten. Våra tjänster inom ledningsanvisning, inmätning och dokumentation skapar nytta för nätägare, kommuner, entreprenörer och samhället i stort.

Geomatikks uppdrag är att skydda nedgrävd infrastruktur. Vi förebygger oförutsedda driftstörningar på näten för el, tele, internettrafik, vatten och avlopp som annars riskerar att få allvarliga konsekvenser för samhället.

Varje år hanterar vi ca 170 000 ärenden inom ledningsanvisning, vilket kortfattat innebär att vi markerar ledningar i samband med markarbeten. Utöver det, utför vi ca 30 årsuppdrag inom inmätning och dokumentation av ledningsnät.

Bakgrund

Geomatikk etablerades i Sverige 2010 men har en lång bakgrund i Norge där Geomatikk är marknadsledande med fler än 120 kunder anslutna till vår tjänst för ledningsanvisning.

I Norge är det Geomatikk som har utvecklat och driver den nationella funktionen för samordning av ledningsanvisning vid markarbeten: Gravemelding.no. I Sverige motsvaras den funktionen av Ledningskollen.se – dit företag, myndigheter, privatpersoner, kommuner eller andra som ska utföra något slags markarbete vänder sig för att få en samlad bild över hur ledningsnäten ser ut i det aktuella grävområdet.

Organisation

Geomatikks verksamhet pågår över hela Sverige. Vår organisation består av ca 170 medarbetare som är sysselsatta med att skydda infrastruktur åt ca 60 svenska nätägare. Våra fälttekniker är strategiskt utplacerade i hela landet för att alltid ha korta resvägar till uppdragen.

Utöver fältorganisationen är 35 av våra medarbetare sysselsatta inom dokumentation i Göteborg, Örebro samt Solna. På Geomatikks huvudkontor i Gävle arbetar ett 30-tal medarbetare inom ledning, kundmottagning, IT-avdelning, GIS-grupp och grävskadehandläggare.

Tummen upp

På kundmottagningen är vi glada över fina siffror för första kvartalet 2017. 

Känslosamt!

200 meter kvar att markera och pinnarna tar slut... 

Glad påsk

Utan kvast får man skapa ett eget färdmedel till blåkulla.

Kärlek

På Alla hjärtans dag lade sig ledningarna till rätta mysigt i marken.

Högtid

Idag firar vi med semlor på huvudkontoret i Gävle! #fettisdagen

Skådis

Kollega från kundtjänst hoppar in som fälttekniker vid fotograferingen.

Älska el

Vi hyllar den samhällsviktiga elen på Elens dag med en ljusbild.

Norr till syd

Emelie i Borås får hjälp med kabelutsättning av Mattias i Pajala. 

Action!

Här är en glimt från inspelningen av Geomatikks nya film.

Bakom kulisserna

Vad händer hos oss? Här bjuder vi på några glimtar och ögonblick från vår vardag.

VÅRA VÄRDERINGAR

Geomatikk-gruppens verksamhet genomsyras av ett antal värderingar. De vägleder oss så att vi kan skapa en trivsam arbetsmiljö och säkerställa en hög kvalitet i leveransen till våra kunder.

framtidsorienterade

Framtidsorienterande

Vi strävar framåt, använder oss av teknik i framkant, är lyhörda för marknadens behov och utvecklar kontinuerligt nya produkter och tjänster.

inkluderande

Inkluderande

Vår arbetsmiljö präglas av öppenhet, ärlighet, delaktighet och lojalitet. Vi respekterar, samarbetar och hjälper varandra.

palitliga

Pålitliga

Vi håller våra löften till kunder och medarbetare. Vi har en väldokumenterad arbetsprocess som bygger på korrekt information och tydliga överlämningar.

serviceinriktade

Serviceinriktade

Vi har våra kunder i fokus och förbättrar vår verksamhet utifrån deras feedback. Vi är proffsiga och tillmötesgående såväl internt som externt.

GEOMATIKK SUOJAA
yhteiskunnan tärkeitä maanalaisia verkostoja

Verkostojen vaurioitumisesta aiheutuu vuosittain tuhansia sähkönjakelun, teleliikenteen ja internetyhteyksien toimintakatkoksia, jotka vaikuttavat kymmenientuhansien ihmisten elämään. Katkokset johtuvat usein kaivuutyön vuoksi katkenneista yhteyksistä.

Geomatikk ehkäisee näitä vahinkoja merkitsemällä yhteiskunnallisesti tärkeiden kaapeleiden ja putkien sijainnin, jotta kaivajat voivat huomioida maanalaiset rakenteet maanrakennustöissään.

Valtakunnallinen toimintamme hyödyttää verkonomistajia, kuntia, urakoitsijoita ja koko yhteiskuntaa.

Olemme osa pohjoismaista Geomatikk-konsernia. Lue lisää.

karta

100 000

kaapelitiedustelua vuodessa

22 000

kaapelinnäyttöä

60

kuntaa palvelumme piirissä