Maskiner slipper bli stillastående med expressutsättning

Snabba planeringsändringar är en vardag för gräventreprenörer, vilket gör det svårt för dem att beställa ledningsanvisning i god tid för att få den utförd innan schaktarbetet påbörjas. För att lösa detta erbjuder Geomatikk tjänsten expressutsättning, vilket innebär att utsättningen kan utföras redan nästa arbetsdag efter att ärendet har registrerats.

Stort intresse för tjänsten
Tjänsten har väckt stort intresse bland gräventreprenörer då många önskar få utsättningen utförd snabbt.  För att få en inblick i hur tjänsten har hjälpt dem, har vi intervjuat några gräventreprenörer.

De beskriver en vardag där beställningar kommer in i sista stund, snabba planeringsändringar och jobb som har blivit missade i planeringen. Detta leder till att de är sent ute med en beställning av ledningsanvisning och önskar få tjänsten utförd så snart det bara går för att påbörja schaktarbetet.

Ökad effektivitet för entreprenörerna
Normalt tar det fem arbetsdagar att få en utsättning genomförd, men med expressutsättning kan den utföras redan nästa arbetsdag.  Detta gör att entreprenörerna kan komma igång snabbt med schaktarbetet och undviker att maskinerna blir stillastående. En entreprenör berättar:

Vi beställde ärendet på en fredag och redan på måndag var utsättningen klar, det gav oss möjligheten att påbörja arbetet direkt och slippa ha maskiner stående.
Gräventreprenör som beställt expressutsättning

Undvika grävskador
I intervjun framkom det att alla entreprenörer var mycket nöjda med utförandet av tjänsten. När det uppstår kriser och brådskande behov är tjänsten särskilt uppskattad, då den hjälper till att undvika onödigt stillastående för maskinerna. Enkelheten och den snabba återkopplingen, möjligheten att undvika avgrävningar, god kommunikation och kostnadseffektivitet är några av faktorerna som bidrar till att entreprenörerna anser att tjänsten är bra.

Tjänsten beställs i Geomatikks Kundportal
Den 10 januari släppte Geomatikk möjligheten att beställa expressutsättning i Kundportalen. I Kundportalen kan entreprenörerna också enkelt följa sina ärenden, få tillgång till dokumentation och ha full översikt över processen. Detta sparar tid och underlättar administrationen.

Läs mer om ledningsanvisning