Ny inköpare har fokus på kostnadskontroll och hållbarhet

Lena Burstein

Geomatikk växer och i mars anställde vi en ny inköpare, Lena Burstein.

Välkommen Lena, har du hunnit bli varm i kläderna?

Ja verkligen, det har varit väldigt enkelt att komma in i gruppen här på Geomatikk och då blir det så klart också enkelt att få den information som behövs för att komma igång och göra ett bra jobb.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter som inköpare?

Rollen är bred och innefattar både strategiskt och taktiskt inköpsarbete med fokus på kostnadskontroll och hållbarhet. Det strategiska inköpet kommer bland annat att bestå av att skapa rätt leverantörsbas för att uppnå företagets övriga mål samt arbeta långsiktigt med leverantörer för att uppnå ett samarbete där leverantörerna är villiga att hjälpa oss i den riktning vi vill gå.

I det taktiska inköpsarbetet ombesörjer jag företagets upphandlingar. Dels kommer organisationen att kunna ropa av upphandlingar men det är också inköpsavdelningens ansvar att komma med egna analyser och förslag på kostnadsbesparingar. Utöver det så finns en mängd operativa arbetsuppgifter som också behöver ombesörjas och avrop mot redan upphandlade avtal, exempelvis bilar och instrument.

Varför sökte du dig till just Geomatikk?

För mig var det enkelt, jag hade nämligen som krav att jobba hos en arbetsgivare med bra företagskultur och gärna vinstdrivande. Engagerade kollegor och möjlighet till intressanta och roliga arbetsdagar är något jag värderar högt. När jag läste platsannonsen och om Geomatikk på hemsidan så fick jag känslan av att jag hittat den perfekta arbetsplatsen för just mig. Samma känsla fick jag under intervjun och med facit i hand så kan jag säga att min bedömning var helt rätt.