God jul önskar Geomatikk

2017 närmar sig med stormsteg. Vi vill därför passa på att summera året som gått och önska dig en riktigt god jul. 

Större åtagande för att minska grävskador

Avbrott på till exempel el-, tele- eller fibernät drabbar varje år tusentals privatpersoner och företag. Kostnaderna för att laga avgrävda och skadade ledningar uppgår varje år till stora belopp för nätägare.

För oss på Geomatikk innebär 2017 ett avstamp. Vi utökar nu vårt åtagande gentemot nätägare genom att arbeta ännu mer dedikerat för att minska dessa kostnader. En startpunkt för det är vårt nya samarbetsavtal med Skanova.

Nytt samarbetsavtal med Skanova

Geomatikk har hanterat ledningsanvisningar som berör Skanovas nät sedan 2012. Under hösten har vi förnyat och förändrat samarbetet.

– Vi är väldigt glada och stolta över det fortsatta förtroendet vi har fått från Skanova. Samarbetet präglas av ett nära partnerskap där vi tillsammans strävar mot ett tydligt mål om att minska kostnaden för driftstörningar orsakade av grävskador och att minska antalet drabbade slutkunder, säger Petter Holmberg, VD på Geomatikk.

I det nya avtalet ska vi jobba för att säkerställa störningsfria kommunikationstjänster för Skanovas kunder och friktionsfria markarbeten för övriga intressenter såsom markägare och gräventreprenörer. Läs mer

Skapar nytta för alla nätägare

Vårt samarbete med Skanova kommer att skapa nytta för alla våra kunder bland Sveriges nätägare. Vi återkommer med mer information om våra initiativ för att minska grävskador i början på nästa år.


geomatikk-julbio-bild

Se Geomatikks fälttekniker rädda världen

Vår verksamhet handlar i grund och botten om att skydda samhällsviktiga ledningar i marken. Det vill vi lyfta fram i vår senaste film. Se hur våra fälttekniker och ledningsanvisning skapar nytta för både nätägare, entreprenörer och samhället i stort – på ett minst sagt fartfyllt sätt! Se filmen


Fler än 166 000 registrerade ärenden

Fler och fler nätägare ansluter sig till vår rikstäckande tjänst för ledningsanvisning. Det märks inte minst när vi summerar vårt arbete inom ledningsanvisning under 2016.
Året i siffror (ledningsanvisning):
  • 166 199 registrerade ärenden
  • 5 036 ärenden behandlade vi som mest under en vecka (rekord!)
  • 87 810 bokade kabelutsättningar
  • 59 anslutna nätägareVi tackar våra kunder för året som gått och ser fram emot att ta nya tag under 2017. En riktigt god jul och ett gott nytt år önskar Geomatikk!