Geomatikk satsar med tre nya säljare

I slutet av 2020 blev det klart att investmentbolaget Hg går in som huvudägare i Geomatikk. Tillväxtambitionerna är höga. En av många satsningar är att anställa tre nya säljare. Möt Torbjörn Beite, Jonas Dyrbäck och Bjarne Forsbom redan nu, innan någon av dem kontaktar dig.

Torbjörn Beite

Torbjörn kommer närmast från mjukvarubranschen, närmare bestämt GIS-utvecklaren ESRI. Elektroingenjör i botten och med många års erfarenhet från “utility-branschen”, dvs el, fiber, vatten, fjärrvärme med mera har han full koll på infrastruktur och vad den betyder för samhället. Han ser en spännande utveckling i att fler och fler nätägare får insikt om att de stora investeringar som ledningsnäten utgör inte bara ska transportera olika tjänster, de ska även fungera störningsfritt. Torbjörn gillar helt enkelt att jobba med vital infrastruktur i alla dess former och han gör det från Geomatikks kontor i Solna.

Torbjörn arbetar framförallt med Telia, Geomatikks största kund sedan starten 2013.
Skidåkning, segling och långfärdsskridskor hör till fritidens nöjen.
På söndagar kl 22.30 träffas han och 10-15 likasinnade i ishallen för rinkbandy (när de inte är förhindrade av pandemi-restriktioner förstås). Någon träning är det aldrig tal om, här är det bara match och göra mål som gäller.

Torbjörn syns till höger i vår smittskyddssäkra bild som tagits via videolänk.

Jonas Dyrbäck

Jonas fokus är kommuner och upphandlingar enligt LOU och LUF. Han är väl bekant med kommuners processer sedan många år på Sweco där han arbetat med liknande tjänster som de Geomatikk erbjuder. Och det var i den rollen som Geomatikk dök upp, gång på gång. Företaget lockade med sitt goda rykte och professionalitet. När tjänsten dök upp var han snabb med ansökan.
Ledningsanvisning för gatubelysning och grävtillstånd är några av de erbjudanden Jonas arbetar med. Du som har kontakt med Rebecka Södergren kommer också få kontakt med Jonas då hon är på föräldraledighet under 2021.

Sverige har 290 kommuner så Jonas har inga problem med sysselsättningen. Arbetar du kommunalt kan det vara bra att känna till att Jonas inte kommer att låta sig nötas ut av de kommunala ledtiderna – han har nyligen gått igenom träningsprogrammet “16 weeks of hell”. När det var slut hoppade han och sambon genast på följdprogrammet på ett år. Dessutom spelar han sedan länge golf så uthållighetssporter är hans bästa gren.
Jonas Dyrbäck finns på Geomatikk i Göteborg.

Jonas syns till vänster i bilden.

Bjarne Forsbom

Efter att under större delen av sin yrkeskarriär varit med om att bygga upp det svenska bredbandet till vad det är idag ser Bjarne nu fram emot att möta dig som är nätägare med Geomatikks tjänsteerbjudande. Hans kundfokus blir de nätägare som inte är kommuner (men kan vara kommunala bolag) och främst inom fiber och el.

Bjarne känner alltså redan din verksamhet men möter nu dig som är nätägare från en annan vinkel: i det affärskritiska med att skydda näten från störningar i flera dimensioner. Var beredd på att få rätt erbjudande, i rätt tid – det är nämligen hans specialitet.
Förutom CRM-system och andra typer av digitala processer brinner Bjarne för progressive rock och leder ett sjumanna-band i genren (tänk Pink Floyd). Bandet kan höras i australisk radio men även här. Varje morgon kl 5 är han på gymmet och Bjarne har sin fasta punkt på Geomatikks kontor i Solna.

Bjarne syns i mitten av bilden.