Mättekniker till Karlstad

Geomatikks inmätare/mättekniker förebygger avbrott på el, telefoni och internettrafik.

En viktig del i nätägarnas förvaltningsarbete av deras infrastruktur är att veta var den finns förlagd. Som mättekniker mäter du in ledningar, kablar och tillhörande infrastruktur samt skapar underlag för nätägarnas NIS/GIS system. Rollen innebär ett stort personligt ansvar och mycket frisk luft!

Arbetsuppgifter

Som mättekniker är dina huvudsakliga arbetsuppgifter inmätning av ledningsnät på uppdrag av olika nätägare. Med hjälp av modern teknik och mätinstrument kommer du att mäta in och dokumentera olika nätägares infrastruktur. Du kommer bland annat

  • Förbereda och planlägga inmätning i samråd med kund och övriga interna stödfunktioner.
  • Mäta in markförlagd infrastruktur och luftledningar samt kodsätta inmätningen efter kunds specifikation.
  • Skapa utdatafil för leverans till kund.
  • Kontakta entreprenörer/nätägare och planera arbetet så att de tidsfrister företaget har gentemot företagets kunder hålls.

Arbetet som mättekniker är självständigt, vilket innebär att du i stor utsträckning planerar arbetet utifrån företagets intresse på egen hand. Geomatikk tillhandahåller servicebil och tekniska verktyg såsom dator, mobil och mätinstrument. Servicebilen kommer att fungera som ”ditt kontor”, det är den du utgår från vilket kräver en flexibilitet och ett ordningssinne.

Du som söker till tjänsten bör vara bosatt i eller i närheten av Karlstad. I tjänsten kommer det att förekomma resor inom Sverige och i undantagsfall inom Norden.

Om Geomatikk

Geomatikk skyddar samhällsviktiga ledningar i marken och bidrar till att Sverige fungerar som det ska. Geomatikk är ett företag i stark tillväxt och kan erbjuda en spännande, föränderlig arbetsplats med stora karriärmöjligheter. Vi har sedan etableringen 2011 gått från några få till drygt 350 medarbetare och blivit den ledande aktören inom ledningsanvisning i Sverige. Geomatikk ingår i den nordiska Geomatikkgruppen.

Våra kunder är Sveriges största nätägare. Vår kärnverksamhet – som vi kallar för ledningsanvisning – skapar nytta för nätägare, kommuner, entreprenörer och hela samhället. Som komplement till ledningsanvisning arbetar vi med inmätning och dokumentation av ledningar.

Ansökan:

Vi samarbetar med Maxkompetens och därför kan du bara ansöka om tjänsten via maxkompetens.se.

Sista ansökningsdag:

Rekryteringsprocessen sker löpande och eftersom behovet är stort så vill vi att du ansöker så snart som möjligt.

Frågor:

Hör gärna av dig om du har frågor till Sandra Erdos på Maxkompetens:

Tel: 070-741 18 01
E-post: sandra.erdos@maxkompetens.se