Skip to content

Målmedveten och självgående innesäljare

Geomatikk

Geomatikk har omdefinierat marknaden för skydd av viktig infrastruktur i Sverige. Våra kunder är Sveriges största fiber-, el- och telenätägare. Vår vision är störningsfria ledningsnät. Med ledningsanvisning, inmätning och dokumentation av ledningar förebygger vi att privatpersoner och företag inte drabbas av avbrott i viktiga samhällstjänster.

Geomatikk är ett företag i stark tillväxt och kan erbjuda en spännande och föränderlig arbetsplats med stora karriärmöjligheter. Vi har på kort tid gått från några få medarbetare till ca 350 medarbetare och blivit den ledande aktören i Sverige. Geomatikk ingår i den Norska Geomatikkgruppen.

En hälsning från sälj- och marknadschef Roger Lundgren

Det går bra för oss och jag behöver förstärkning i vårt framgångsrika säljteam. Jag heter Roger Lundgren och arbetar som sälj- och marknadschef på Geomatikk och jag ser fram emot att få samarbeta med dig. Vi har en mycket bra position på marknaden och vi ska tillsammans se till så att du lyckas precis lika bra som övriga i säljteamet. Det kommer bli min primära uppgift, att ge dig de bästa förutsättningarna så att du trivs och kan göra ett bra arbete. Här får du chansen att arbeta med intressanta lösningar, med intressanta kunder och med viktig infrastruktur för ett fungerande samhälle.

Om tjänsten

Geomatikks kunder är Sveriges största nätägare och vi är den klart ledande aktören på marknaden. Efterfrågan på våra tjänster har ökat kraftigt hos våra kunder, Sveriges nätägare. Du får chansen att arbeta med marknadens bästa erbjudande och därigenom skapa nytta för nätägare men även för samhället i stort, både utifrån samhällsviktiga funktioner men även utifrån miljön. Geomatikks tjänster som vi primärt arbetar med är ledningsanvisning, inmätning och dokumentation av ledningar.

I rollen som innesäljare har du möjlighet att få komma in i organisationen och utvecklas. Du kommer till en början att lära dig vår marknad genom att stötta de andra säljarna i organisationen med att kartlägga vår marknad med hjälp av internet och telefon. Vi ska därefter skapa nya affärsmöjligheter, bredda kontaktnätet och nya leads genom att följa upp de nyhetsbrev som vi skickar ut.

Du kommer också sedan att ansvara för en kundgrupp och driva hela försäljningsprocessen i mål. I rollen ingår även att arbeta i företagets CRM-system genom att bland annat uppdatera nya kontakter och affärsstatus. För rätt person finns möjlighet att med tiden utvecklas och ansvara för egna affärer och på så vis skapa affärsnytta.

Din profil

Vi söker dig som brinner för att knyta nya kontakter och ser det som en självklarhet att vinna och göra bra affärer, vilket ställer krav på din resultat- och målmedvetenhet. Du har tidigare erfarenhet från arbetsuppgifter som inneburit mycket kundkontakt i en uppsökande- och säljande roll och är van vid digital kontakt med kunder.

Som person är du utåtriktad, strukturerad, serviceinriktad och värdesätter etik och moral. Du är lyhörd för kundens behov och tänker alltid problemlösande – ingenting är omöjligt. Du är en gedigen lagspelare som tycker om att i ett gemensamt arbete med kollegor och kunder uppnå bästa resultat.

I rollen arbetar du självständigt vilket kräver att du är självgående och därför är det viktigt att du är driven, målmedveten, proaktiv och ansvarstagande som person.

Du är en van användare av Officepaketet (främst Excel, Word och PowerPoint) samt har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Information

  • Start omgående.
  • Arbetstiden är 40 timmar per vecka med möjlighet för flextid.
  • Tjänsten är belägen på Geomatikks huvudkontor i Gävle.
Ansökan:

Vi samarbetar med Maxkompetens för denna tjänst och du kan bara söka tjänsten via Maxkompetens webbplats.

Sista ansökningsdag:

Rekrytering och intervjuer sker löpande. Ansök så snart som möjligt.

Frågor:

Kontakta gärna ansvarig rekryterare, Carolina Löfgren: