Vi söker nu inmätare till Falun/Borlänge

Geomatikks fälttekniker förebygger avbrott på el, telefoni och internettrafik.

Geomatikk söker nu en engagerad inmätare som trivs med ett självständigt arbete ute i fält.

En viktig del i nätägarnas (våra kunders) förvaltningsarbete av deras infrastruktur är att veta var den finns förlagd. Som inmätare mäter du in ledningar, kablar och tillhörande infrastruktur samt skapar underlag för nätägarnas NIS/GIS system. Rollen innebär ett stort personligt ansvar och mycket frisk luft! Du spenderar arbetsdagen ute i fält med bilen som kontor.

Om företaget

Geomatikk är ett företag i stark tillväxt och kan erbjuda en spännande, föränderlig arbetsplats med stora karriärmöjligheter. Vi har sedan etableringen 2011 gått från några få till drygt 350 medarbetare och blivit den ledande aktören inom ledningsanvisning i Sverige.

Geomatikk ingår i den nordiska Geomatikkgruppen.

Se den inspirerande kortfilmen om Geomatikk här:

Läs mer om Geomatikk på www.geomatikk.se

Dina arbetsuppgifter

Som inmätare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter inmätning av ledningsnät på uppdrag av olika nätägare. Med hjälp av modern teknik och mätinstrument kommer du att mäta in och dokumentera olika nätägares infrastruktur. Du kommer bl. a att:

  • Förbereda och planlägga inmätning i samråd med kund och övriga interna stödfunktioner.
  • Mäta in markförlagd infrastruktur och luftledningar samt kodsätta inmätningen efter kunds specifikation.
  • Skapa utdatafil för leverans till kund.
  • Kontakta entreprenörer/nätägare och planera arbetet så att de tidsfrister företaget har gentemot företagets kunder hålls.

Arbetet som inmätare är självständigt, vilket innebär att du i stor utsträckning planerar arbetet utifrån företagets intresse på egen hand. Geomatikk tillhandahåller servicebil och tekniska verktyg såsom dator, mobil och mätinstrument. Servicebilen kommer att fungera som ”ditt kontor”, det är den du utgår från vilket kräver en flexibilitet och ett ordningssinne.

Du som söker till tjänsten bör vara bosatt i eller i närheten av Falun eller Borlänge. I tjänsten kommer det att förekomma resor inom Sverige och i undantagsfall inom Norden.

Din profil

Vi ser gärna att du som söker har hög initiativförmåga, arbetsmoral, är lösningsorienterad och trivs med ansvaret som tjänsten kräver.

Vi söker dig som har relevant eftergymnasial mätteknisk utbildning. Det är meriterande om du har GIS- och eller mätingenjörsutbildning samt några års erfarenhet från liknande arbete och bransch. Utbildningar som Arbete på väg, Arbete i spårområde och Elsäkerhet är också meriterande.

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera av verktygen Microstation, FME, ArcGIS, samt Autocad.

Som inmätare är det viktigt att du har en strukturerad ådra och därmed en förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt, är mån om att leverera uppgifter och resultat på utsatt tid. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga, agerar lyhört mot kollegor och kunder.

Vi tror att du som söker är en person som vill ha utvecklingsmöjligheter och jobba långsiktigt hos oss. För att trivas i rollen bör du tycka om att vara utomhus, jobba självständigt och ha lätt för att kommunicera.

Ansökan:

Du söker tjänsten genom att skicka in din ansökan med CV och personligt brev till: rekrytering-dok@geomatikk.se. Ange ”Ansökan Inmätare” i ämnesfältet.

Sista ansökningsdag:

Sista ansökningsdag är den 1 februari 2019. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Frågor:

Har du frågor om  tjänsten får du gärna kontakta rekryterande chef Pontus Dalgärde:
pontus.dalgarde@geomatikk.se
+46 (0)722 32 35 80