Inköpare

Vill du bidra till att Sverige fungerar som det ska?

Med visionen störningsfria ledningsnät har Geomatikk omdefinierat marknaden för skydd av svensk infrastruktur, som fiber- och elnät. Med ledningsanvisning, inmätning och dokumentation av ledningar förebygger vi att privatpersoner och företag drabbas av avbrott i viktiga samhällstjänster. Geomatikk är ett företag i stark tillväxt med Sveriges största nätägare som kunder. Här finner du som brinner för infrastruktur, digitalisering och högt satta karriärmål en spännande arbetsplats med utmärkta utvecklingsmöjligheter. Geomatikk ingår i den nordiska Geomatikkgruppen.

Vi söker nu en Inköpare

Inköp är en helt nyinrättad funktion inom affärsområdet Ledningsanvisning, där du tillsammans med verksamheten kommer få chansen att utveckla rollen som Inköpare. Du kommer även att stödja avdelningar utanför affärsområdet. Du kommer att rapportera till Affärsområdeschef Ledningsanvisning. Din roll är att stödja företaget i strategiska och operativa inköps- och avtalsfrågor där hållbarhet och kostnadskontroll står i fokus. Ta chansen att vara med på en spännande resa där du får möjligheten att vara med och utveckla rollen och företaget tillsammans med vårt härliga gäng på Geomatikk!

Om tjänsten

I din roll som inköpare ansvarar du för företagets inköpsprocess genom kravställning, riskklassning, uppföljning, avtalshantering och leverantörsutveckling. Du kommer genom utbildningsinsatser att coacha, utmana och stötta verksamheten och dess beställare inom området. Du kommer att vara länken mellan interna beställare på företaget och leverantörer.

Tjänsten är placerad i Gävle, resor kan förekomma i tjänsten.

Några av dina arbetsuppgifter är:

 • Ansvara för företagets fordon, allt från inköp till uppföljning
 • Ansvara för företagets instrument, allt från inköp till uppföljning
 • Ansvara för företagets lagerhantering
 • Ansvara för företagets leverantörsavtal gällande tex förnödenheter inklusive sortimentsvård
 • Ansvara för reklamationshantering mot leverantörer
 • Ansvara för Asset Management i företagets system Complete Control
 • Planera och genomföra avtalsförhandlingar med leverantörer ink kontraktsskrivning
 • Identifiera och implementera möjliga besparingar och effektiviseringar och bevaka hållbarhetsperspektivet
 • Ha månatlig uppföljning och utvärdering av leverantörer

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med två till tre års tidigare erfarenhet från liknande roll och med relevant utbildning inom exempelvis inköp, ekonomi eller juridik. Du har tidigare erfarenhet av leverantörsprocessen och avtalsfrågor samt erfarenhet av hållbara inköp och förbättringsarbete mot leverantörer både strategiskt och operativt.

Du har god datorvana och hanterar Office-paketet väl, framförallt Excel. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift och innehar B-körkort.

Det är meriterande om du har goda kunskaper i avtalsjuridik och/eller erfarenhet av att genomföra hållbara upphandlingar. Vidare är det meriterande med erfarenhet av att arbeta med digitalisering av processer samt kunskap om relevanta ISO-standarder och av leverantörsrevisioner och leverantörsutveckling.

Är det här du?

Du har mycket god analytisk förmåga samt god administrativ förmåga och intresse för processer och rutiner. Du har vidare god förmåga att organisera och planera arbetet utifrån givna tidsramar samt förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt.

Du är serviceinriktad, förtroendeingivande och har god kommunikativ förmåga. Du tar initiativ och kan arbeta självständigt. Andra viktiga egenskaper som du har är att du kan arbeta krossfunktionellt och vara flexibel till förändring.

Delar du våra värderingar?

Geomatikk-gruppens verksamhet genomsyras av värderingar som vägleder oss så att vi kan skapa en trivsam arbetsmiljö och säkerställa en hög kvalitet i leveransen till våra kunder. Vi är:

 • Framtidsorienterade
 • Inkluderande
 • Pålitliga
 • Serviceinriktade

Läs mer om våra värderingar här

Vi ser fram emot din ansökan!

Varma hälsningar,

Tomas Gradin

Ort:

Gävle

Omfattning:

Heltid

Sista ansökningsdag:

Ansök snarast. Senast 13 december 2020.

Frågor:

Varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Tomas Gradin på 070-358 28 18 eller tomas.gradin@geomatikk.se. Du ansöker till tjänsten via e-post. Bifoga personligt brev och CV.

Dela jobbet: