HSE Chef

Vill du bidra till att Sverige fungerar som det ska?

Med visionen störningsfria ledningsnät har Geomatikk omdefinierat marknaden för skydd av svensk infrastruktur, som fiber- och elnät. Med ledningsanvisning, inmätning och dokumentation av ledningar förebygger vi att privatpersoner och företag drabbas av avbrott i viktiga samhällstjänster.

Geomatikk är ett företag i stark tillväxt med Sveriges största nätägare som kunder. Här finner du som brinner för infrastruktur, digitalisering och högt satta karriärmål en spännande arbetsplats med utmärkta utvecklingsmöjligheter. Geomatikk ingår i den nordiska Geomatikkgruppen.

Vi söker nu en HSE Chef

Rollen som HSE Chef är en nyinrättad roll som kommer att ingå i företagets HSSEQ funktion och rapportera till HSSEQ Chefen. Ta chansen att vara med på en spännande resa där du får möjligheten att vara med och utveckla rollen och företaget tillsammans med vårt härliga gäng på Geomatikk!

Om tjänsten

Din roll är att ansvara för att våra kunders, vår omvärlds samt Geomatikks interna krav och ambitioner inom miljö och arbetsmiljöområdet ingår i den dagliga styrningen av verksamheten. Du kommer att följa upp och rapportera dess efterlevnad och resultat samt på ett aktivt sätt arbeta med ständiga förbättringar inom området. Du kommer att utbilda och informera internt inom i första hand miljö- och arbetsmiljö samt ta fram erforderligt utbildningsmaterial.

Tjänsten är placerad i Gävle eller Solna, resor inom Sverige förekommer.

Ett krav för tjänsten är att du uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på Svenska.

Några av dina arbetsuppgifter är:

  • Ta fram strategier, vara målsättande och kravställande samt stödjande inom området miljö- och arbetsmiljö.
  • Planera, samordna och följa upp ISO 14001 och ISO 45001 certifiering.
  • Ansvara för att ta fram erforderligt miljö- och arbetsmiljömaterial till anbud och kundkontakter.
  • Ta fram, analysera och sammanställa miljö- och arbetsmiljöstatistik regelbundet, föreslå förbättringsförslag och driva förbättringsprojekt relaterade till dessa.
  • Leda och ansvara för olycksutredningar.
  • Vidareutveckla Geomatikks hållbarhetsarbete.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig med några års tidigare erfarenhet från liknande roll och med akademisk utbildning med inriktning mot miljö och arbetsmiljö på högskola/universitet eller likvärdigt. Du ska vidare ha utbildning och erfarenhet inom ISO 14001 och 45001.

Du har ett starkt intresse och engagemang kring miljö- och arbetsmiljöfrågor och erfarenhet av arbete i en verksamhet med fältorganisation inom väg, spår eller el. Vidare har du erfarenhet av att leda utan att ha direkt personalansvar.

Du har mycket god datorvana och hanterar Office-paketet väl. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift och innehar B-körkort.

Det är meriterande om du har eftergymnasial utbildning inom HSSEQ eller annan likvärdig specialistutbildning samt erfarenhet av HSSEQ-arbete och arbete inom branschen.

Är det här du?

Du har mycket god analytisk förmåga samt god administrativ förmåga och intresse för förbättring av processer och rutiner. Du har vidare god förmåga att organisera och planera arbetet utifrån givna tidsramar samt förmågan att arbeta på ett strukturerat sätt.

Du är serviceinriktad, förtroendeingivande och har god kommunikativ förmåga. Du tar initiativ och kan arbeta självständigt. Andra viktiga egenskaper som du har är att du har god förmåga att fatta beslut och vara flexibel till förändring.

Rollen är säkerhetsklassad och innebär även tystnadsplikt då den får känslig information i förtroende via audits och säkerhetsintervjuer, som handlar om medarbetare och deras upplevda arbetssituation och även deras privatliv, så det är viktigt att du är trygg i dig själv och har hög integritet.

Delar du våra värderingar?

Geomatikk-gruppens verksamhet genomsyras av värderingar som vägleder oss så att vi kan skapa en trivsam arbetsmiljö och säkerställa en hög kvalitet i leveransen till våra kunder. Vi är:

  • Framtidsorienterade
  • Inkluderande
  • Pålitliga
  • Serviceinriktade

Läs mer om hur vi tänker här

 

Vi ser fram emot din ansökan.

Varma hälsningar,

Jonas Åsberg

Ort:

Gävle alternativt Solna

Omfattning:

Heltid

Sista ansökningsdag:

Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök så snart som möjligt dock senast 13 december 2020.

Frågor:

Varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Jonas Åsberg på 070-2012635 eller jonas.asberg@geomatikk.se. Du ansöker till tjänsten via e-post. Bifoga CV och personligt brev i din ansökan.

Dela jobbet: