Chef inom HSSEQ

Geomatikk söker HSSEQ-chef

Hej!
Jag heter Petter Holmberg och hoppas på att få bli din chef!

Jag söker dig som vill bli Geomatikks representant inom HSSEQ - Health safety security environment quality.

Geomatikk är idag marknadsledande inom området ledningsanvisning i Sverige. Många av våra medarbetare arbetar ute i fält och i miljöer med stora risker. Vi arbetar även med säkerhetsklassad nätinformation från våra kunder. Därför samlar vi nu företagets kompetenser gällande HSSEQ för att ännu bättre kunna utveckla dessa närliggande kompetensområden.

Funktionen kommer att ha ett starkt fokus på informationssäkerhet, arbetsmiljö och elsäkerhet. Du kommer att rapportera till VD och ingå i företagets ledningsgrupp.

Läs gärna med om oss här på vår hemsida.

Om tjänsten

Som företagets representant inom HSSEQ ansvarar du för att rutiner och arbetssätt finns för att följa lagar/myndighetskrav. Funktionen har en viktig uppgift i att stödja linjeverksamheten inom området. Du ansvarar för att organisera HSSEQ-arbetet genom att säkerställa hur arbetet fungerar i enlighet med lagkrav och verksamhetspolicy.

Ditt dagliga arbete kommer bland annat att bestå av att inspirera, vägleda och koordinera organisationen i frågor gällande arbetet med arbetsmiljö, säkerhet, miljö, kvalitet och informationssäkerhet. I arbetsuppgifterna ingår det att tolka lagar och förordningar samt omsätta denna kunskap till att utveckla vårt ledningssystem

Vidare kommer du driva skyddsarbetet, samordna skyddskommittén, genomföra risk- olycks- samt incidentsanalyser och tillhandahålla kunskap till organisationen. Du kommer också att hantera myndighetskontakter, tillståndsärenden, tillsyn, mätningar och besiktningar som berör verksamhetsområden.

Några av dina arbetsuppgifter är att

  • Ansvara för arbetet med arbetsmiljö, säkerhet, miljö, kvalitet och informationssäkerhet
  • Stödja linjeverksamheten inom området
  • Tolka lagar och förordningar
  • Utveckla företagets ledningssystem
  • Ansvara för att processer, standarder och instruktioner följs

Arbetet bedrivs i nära samarbete med Geomatikk-koncernens HSSEQ-ansvarig i Oslo. Tjänsten är placerad i Gävle eller Solna. Resor kan förekomma i tjänsten.

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen tror vi även att du är självgående, drivande och besitter en förmåga att få med dig gruppen genom goda relationer och övertygande kommunikation. Du är analytisk med förmåga att förstå komplexa sammanhang och arbetar strukturerat. Du kan organisera och planera arbetet och stimuleras av att visa resultat och uppnå mål.

Kvalifikationer

  • Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning, samt några års erfarenhet av HSSEQ-arbete.
  • Du skall ha stort intresse av att leda och utveckla verksamheten inom HSSEQ samt att driva kulturförändringar inom området.
  • God kunskap i det engelska språket.
  • Lyhörd och ha en god samarbetsförmåga samt vara duktig på att informera och kommunicera.

Känner du igen dig och vill vara med på denna framgångsrika resa? Tveka inte att skicka in en ansökan!

Vi ser fram emot din ansökan!

Varma hälsningar

Petter Holmberg
VD, Geomatikk

Ansökan:

Vi samarbetar med Maxkompetens för denna tjänst. Därför kan du enbart söka tjänsten via Maxkompetens webbplats.

Sista ansökningsdag:

Rekrytering och intervjuer sker löpande. Ansök så snart som möjligt.

Frågor:

Om du har frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringsansvarig Alexander Gohari på alexander.gohari@maxkompetens.se.