Även när solen skiner grävs ledningar av

Under årets finaste månader grävs det för fullt. Så här mitt under högsäsong är det högaktuellt att som nätägare ha full koll på ledningsnäten. Om olyckan skulle vara framme, vinner du på att veta exakt var ledningarna går och vilken typ av kablar det handlar om – inte minst för att möjliggöra ett snabbt och resurssnålt åtgärdsarbete. 

Störningar på el-, tele- och va-nät kan få allvarliga konsekvenser för oss som privatpersoner, i våra yrkesroller och för samhället i stort. Vi blir allt mer beroende av den osynliga infrastrukturen, vilket ökar kraven på att näten är korrekt dokumenterade.

Håll koll på dina kablar

Vi ser en kraftigt ökad efterfrågan bland våra kunder, nätägarna, av att dokumentera ledningsnät. Därför satsar vi på att utveckla Geomatikks erbjudande inom Dokumentation och Inmätning som komplement till våra tjänster inom Ledningsanvisning.

Efter förvärvet av R-Tele i höstas rekryterar vi nu ytterligare 10 Dokumentatörer till vårt Göteborgskontor. Från den 1:a juli döper vi även om R-Tele till Geomatikk Dokumentation AB.

En komplett beskrivning av vad vi kan erbjuda dig som nätägare inom Dokumentation och Inmätning hittar du här.

Geomatikk-nyhetsbrev2

Ny undersökning för att minska grävskador

Parallellt med att bredda vårt tjänsteutbud fortsätter vi att arbeta mot vår målsättning att minimera antalet grävskador. En viktig del i det arbetet är att fånga upp synpunkter från dem som gräver så att vi kan utveckla Geomatikks ledningsanvisning.

I våras genomförde vi över 500 intervjuer med gräventreprenörer eller användare av Ledningskollen. Vi frågade hur de uppfattade vår kundmottagning, ärendehantering och ledningsanvisningar. Områdena ledtider, informationshantering, upplevelsen av våra fältekniker och kvaliteten på våra utsättningar avhandlades också.

Nöjdheten kring att få utsättning gjord i tid hade glädjande ökat från 3.9 till 4.1 på den 5-gradiga betygskalan sedan förra årets undersökning. Det genomsnittliga betyget ökade marginellt till 4,18 jämfört med förra årets 4,1. Vi är väldigt glada för all positiv feedback som kom fram i undersökningen och tar samtidigt med oss några värdefulla insikter.

Vill du veta mer om undersökningen och vårt arbete för störningsfria ledningsnät? Kontakta Roger Lundgren, affärschef på telefon: 072-560 58 37 eller e-post: roger.lundgren@geomatikk.se

 Geomatikk-nyhetsbrev3

Sommarhälsning

Vi vill önska dig en riktigt härlig sommar med strålande sol, bad och grillkvällar. Även om vi drar ner på tempot en aning, fortsätter Geomatikks utsättare och kundtjänst att serva hela Sverige i sommar. 

Geomatikk-nyhetsbrev4

Följ oss!

Geomatikk Sverige hittar du på Facebook och LinkedIn. Här kan du snabbt ta del av våra nyheter, tips och få glimtar av vår verksamhet bakom kulisserna.

Geomatikk på Facebook »
Geomatikk på LinkedIn »